1 februari 2024 Vanaf 17:15 uur

Spreker: Ap Dijksterhuis

Locatie nog niet bekend

Spreker: Ap Dijksterhuis

Op donderdag 1 februari 2024 ontvangen wij Ap Dijksterhuis.

Ap is een Nederlandse psycholoog, ondernemer, spreker en schrijver en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en organisatieadviseur. Hij is gespecialiseerd in het onderbewustzijn en intuïtief denken.

Over Ap Dijksterhuis

Als student moest ik kiezen tussen een carrière in de wetenschap en een loopbaan als schrijver. Ik koos voor de wetenschap, waarschijnlijk ook omdat het eenvoudiger is – en minder griezelig – om een gebaand pad te betreden dan om te duiken in een volstrekt onzeker bestaan. Gelukkig kruipt bloed waar het niet gaan kan en ben ik later alsnog boeken gaan schrijven.

Als wetenschapper heb ik me vanaf het begin beziggehouden met het bestuderen van onbewuste, intuïtieve processen. De laatste tien jaar richt mijn onderzoek zich echter vooral op geluk. Wat maakt mensen gelukkig? Waar denken mensen dat ze gelukkig van worden? Waar hangt werkgeluk van af? En wat kunnen we zelf doen voor ons eigen geluk?

Ten slotte probeer ik kennis over menselijk gedrag toe te passen en daarmee de wereld beter te maken. Uiteindelijk is vrijwel elk groot probleem waar de mensheid mee kampt – of het nu gaat om oorlog, terrorisme of de opwarming van de aarde – een gedragsprobleem. Ik geef lezingen waarmee ik mensen inspireer en ik ben medeoprichter van, of participeer in, verschillende ondernemingen als Dijksterhuis & van Baaren, the Behavior Change Group en Happiness Lab.

Belangrijke informatie

  • Donderdag 1 februari 2024
  • Vanaf 17:15 uur
  • Locatie nog niet bekend