2 mei 2024 Vanaf 17:15 uur

Workshop: “hoe integer ben jij?”

Villa Veertien , Noorderstraat 14, 6953 CE Dieren

Workshop: "hoe integer ben jij?"

Op donderdag 2 mei 2024 ontvangen wij u van harte bij Villa Veertien in Dieren. Een prachtige locatie met een fantastisch uitzicht over de Ijssel.

Workshop “hoe integer ben jij?” door Inge Lettink.

Herinner je nog Spanje WK 2023 en de omstreden kus van Rubiales? Nu is oud-voorzitter Spaanse bond Rubiales aangehouden op verdenking van corruptie.

Controversiële kus Rubiales, bekend van de ongewenste kus die hij gaf aan een speelster van het Spaanse elftal, wordt volgens Spaanse media verdacht van corruptie bij de toewijzing van de supercup aan Saoedi-Arabië. Hoe ver mag je gaan en wat kan wel en wat niet?

En Khalid Kasem? Plots van de tv, gelekte tape, omkoping…tegenslagen en twijfels over zijn integriteit lopen als een rode draad door zijn leven

De grond sloeg onder mijn voeten vandaan, omdat ik me bewust was van de mogelijke consequenties, voor het kantoor, voor mijn familie.

Geen aanwijzing voor omkoping door Khalid Kasem, wel een waarschuwing. Komt hij er nu goed mee weg?

Dit lijkt wellicht ver weg. Ook dichterbij kennen we dit.Het is een bekend verhaal in de gangen van menig organisatie: een collega die zich niet aan de regels houdt, een leidinggevende die een grens overgaat, of een situatie die gewoonweg niet door de beugel kan. Integriteitsschendingen op de werkvloer zijn aan de orde van de dag, maar wat opvallend is, is dat bijna de helft van de werknemers ervoor kiest om deze schendingen niet te melden. Dit blijkt uit recent onderzoek van KPMG (6 december 2023), waarin wordt benadrukt dat bijna vier op de tien werknemers het afgelopen jaar getuige waren van een integriteitsschending.

Op 2 mei wil ik jullie meenemen in het thema integriteit. Stilstaan bij integriteit en ongewenste omgangsvormen. Stel dat je hiermee in jouw organisatie te maken krijgt hoe ga je hiermee om? Wat houdt integriteit in? Waar moeten we als organisaties aan voldoen? Maar vooral begin bij jezelf, hoe integer ben jij?

Belangrijke informatie